EnglishEnglishΕλληνικάΕλληνικά

Υποδιεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Η Υποδιεύθυνση Τεχνικού συντίθεται από 2 Τμήματα. Το Τμήμα Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος Χώρου και το Τμήμα Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και Βιοϊατρικής και Τεχνολογίας Αποκατάστασης (ΒΙ.Τ.Α.).

Το Τμήμα Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος Χώρου, επιμελείται τη συντήρηση και τις επισκευές όλων των οικοδομικών στοιχείων των κτιρίων του ΕΚΑ και του ξενοδοχειακού τύπου εξοπλισμού του ΕΚΑ, ενώ έχει και την ευθύνη της συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου.

To Τμήμα Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού και Βιοϊατρικής & Τεχνολογίας Αποκατάστασης (Μονάδα ΒΙ.ΤΑ.), συντίθεται από δύο αυτοτελείς δραστηριότητες.

Αναφορικά με το Μηχανολογικό και Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, έχει την ευθύνη της συντήρησης των μηχανολογικών, ηλεκτρικών και ψυκτικών εγκαταστάσεων του ΕΚΑ, του δικτύου φυσικού αερίου, των γεννητριών, των γειώσεων, του αλεξικέραυνου, καθώς και των οχημάτων του ΕΚΑ.

Η Μονάδα ΒΙ.Τ.Α. ασχολείται με την κατασκευή και προσαρμογή τεχνητών μελών και άλλων ορθοπεδικών βοηθημάτων καθώς και τη διενέργεια εξειδικευμένων μετρήσεων εμβιομηχανικής. Επιπλέον, ασχολείται με την υποστήριξη των υπηρεσιών του ΕΚΑ και τη διασύνδεσή του με άλλα Κέντρα, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα της Ελλάδας και του Εξωτερικού σε θέματα τεχνολογίας αποκατάστασης, κλινικής μηχανικής, βιοϊατρικής τεχνολογίας και εμβιομηχανικής. Επιμελείται την ορθολογική χρήση και λειτουργία του ιατρικού εξοπλισμού  και την εφαρμογή των Ευρωπαϊκών και Διεθνών προτύπων για την προστασία των ασθενών και του προσωπικού.

Έχετε κάποια ερώτηση;

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Καλέστε μας