ΕλληνικάΕλληνικά
Ενημέρωση

Υπογραφή σύμβασης του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής το συνολικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης.
Γ. Πατούλης: « Στηρίζουμε το ιατρικό και κοινωνικό έργο του ΕΚΑ αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας. Επενδύουμε σε δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα»
Την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών εφαρμογής και διασφάλισης των αδειών και εγκρίσεων που θα ανάψουν το πράσινο φως για την υλοποίηση των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, αναλαμβάνει με χρηματοδότησή της η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Ε.Κ.Α. κ. Ν. Ψαρρό.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 86.639,24 ευρώ και εντάσσεται στην Πράξη «Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης» συνολικού προϋπολογισμού 3.223.327,26 ευρώ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020».
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδ. Λεωτσάκος και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μ. Μίσκα.
Ειδικότερα, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις (τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα, αναγκαία στελέχωση κλπ.) για την εκπόνηση των μελετών αναλαμβάνει για λογαριασμό του ΕΚΑ , δια των αρμοδίων οργάνων και του προσωπικού της, τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα για την ανάθεση και επίβλεψη υλοποίησης της εκπόνησης των μελετών που θα επιτρέψουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας τόσο των κτηρίων όσο και των Η/Μ εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε την μεγάλη προσφορά του ιδρύματος στην υποστήριξη των ασθενών μέσα από τις πλέον σύγχρονες παροχές σε επίπεδο ποιότητας νοσηλείας, διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών, νέων τεχνολογιών, έρευνας και εκπαίδευσης στον τομέα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
«Η ιδιότητά μου ως γιατρός στην συγκεκριμένη περίπτωση αυξάνει το βάρος της ευθύνης για την έμπρακτη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, το οποίο βρίσκεται για πολλά χρόνια κοντά στον πάσχοντα πολίτη σε όλη τη διαδικασία της ανάρρωσης του στηρίζοντας αποφασιστικά την λειτουργική του αποκατάσταση, βοηθώντας παράλληλα στη διαμόρφωση συνθηκών επανένταξης των ατόμων με αναπηρία στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον. Η Περιφέρεια Αττικής με τη χρηματοδότηση που παρέχει και το έμψυχο τεχνικά καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό της, έχει ως προτεραιότητα την υλοποίηση έργων και δράσεων που προάγουν την κοινωνική προσφορά και αναδεικνύουν την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζουμε τις ευάλωτες ομάδες των πολιτών μας, με στόχο την άρση του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κος Πατούλης.
Από την πλευρά του, ο αναπλ. Διοικητής του ΕΚΑ κος Ν. Ψαρρός ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του στην χρηματοδότηση και εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΚΑ, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει όλες τις απαραίτητες ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες στον πάσχοντα πολίτη που χρήζει αποκατάστασης, μέσα από έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, με παράλληλο σεβασμό τις σύγχρονες προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

You might be interested in …

Έχετε κάποια ερώτηση;

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Καλέστε μας